Jeden z najbardziej satysfakcjonujących i najszybszych do przygotowania przepisów z ebooka!
Taka babeczka to przede wszystkim solidna porcja witaminy B6 (banany) oraz magnezu (kakao). Niedobór tego składnika powoduje wzmożoną nadpobudliwość nerwowo-mięśniową. My kobiety wiemy, jak bardzo jesteśmy nabuzowane przed okresem. Nie ma zatem lepszego rozwiązania niż chwila skupienia w kuchni, a potem chwała i radość z pełnego sukcesu kulinarnego. W połączeniu z lodami i ulubionymi owocami to najprzyjemniejsze i najbardziej satysfakcjonujące rozwiązanie przed miesiączką… szczególnie, gdy mamy za sobą naprawdę baaardzo ciężki dzień 😉
Źródła zdrowych tłuszczów możecie z pełną pewnością i śmiałością modyfikować. W ebooku proponuję dodać zmielone orzechy nerkowca i tahini, tutaj zaś mamy wersję z masłem z orzechów arachidowych. Obie są boskie!
SKŁADNIKI (7 babeczek)
SKŁADNIKI DO MOKREJ MASY
- 1 duży dojrzały banan (120 g)
- łyżeczka octu jabłkowego
- 3/4 szklanki mleka roślinnego (np. owsianego)
- 6 łyżeczek masła orzechowego (60 g)
- 6 łyżeczek cukru kokosowego* (60 g)
PRZYPRAWY
- 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu (opcjonalnie)
- szczypta soli
SKŁADNIKI SUCHE
- 120 g mąki owsianej
- czubata łyżka kakao (12 g)
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka proszku do pieczenia
DODATKI
- 7 kostek gorzkiej czekolady
- 7 łyżeczek domowych powideł/dżemu
*zdrowe słodzidła to też melasa z karobu, syrop klonowy, ksylitol (nadmiar wywołuje biegunki), erytrol, stewia, miód.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Nagrzewamy piekarnik na 180 st.
- Mieszamy suche składniki (oprócz czekolady).
- W osobnej misce rozgniatamy widelcem dojrzałego banan i mieszamy z płynnymi składnikami (oprócz powideł).
- Łączymy suche z mokrym.
- Wykładamy masę do foremek na babeczki i zatapiamy w nich po łyżeczce powideł (dżemu) i kostce czekolady na babeczkę.
- Pieczemy 15 minut.
- Najlepiej smakuje z lodami i ulubionymi owocami! A tryskająca czekolada to taki trik :D… który wychodzi nie z każdą czekoladą. Próbujcie i dajcie znać w komentarzu, czy Wasze babeczki tryskały 😉
Więcej przepisów, które w bardzo naturalny i intuicyjny sposób pokazują na czym my kobiety powinnyśmy się skupić przygotowując posiłki w poszczególnych fazach cyklu miesiączkowego znajdziesz w EBOOKU.
Kiedy warto zwiększyć ilość błonnika pokarmowego?
Jakie znaczenie ma dla nas białko kojarzone w kulturystyką i okresem dojrzewania?
Jak przestać być perfekcjonistką w kuchni?
EBOOK to nie tylko przepisy. To też moje doświadczenie budowane na setkach podopiecznych oraz wnikliwy wgląd we własny cykl menstruacyjny.
Znajdziesz tam odpowiedzi na wiele pytań ❤
Osiągniesz swoją naturalną masę ciała ❤
Zaczniesz patrzeć na zdrowe odżywianie z dystansem ❤
Poznaj opinie innych kobiet o EBOOKU!
Na zdrowie!
Chcesz nauczyć się indywidualnie, jak komponować zbilansowane wege posiłki? Zróbmy to razem – prosto i skutecznie!
Potrzebujesz planu żywieniowego, z którym możesz ruszyć już TERAZ?
➡ 2-TYGODNIOWY JADŁOSPIS WEGAŃSKI 2100 kcal
➡2-TYGODNIOWY JADŁOSPIS WEGAŃSKI 1700 kcal wraz z modyfikacjami WEGETARIAŃSKIMI
A może szukasz inspiracji i wiedzy?
Poznaj swoją kobiecość i walory roślinnego odżywiania dopasowanego do cyklu miesiączkowego. Raz na zawsze pożegnaj się z wahaniami nastrojów i PMS!
➡ 32 ROŚLINNE PRZEPISY EBOOK DLA KOBIET “W zgodzie z cyklem menstruacyjnym”
2 komentarze
Można upiec jak ciasto na blaszce?
Myślę, że tak, tylko wtedy warto doglądać i być może dłużej potrzymać w piekarniku